က်ြန္ေတာမ်ား ၀န္ေဆာင္မႈမ်ားမွာ,
Friday, 16 November 2012
၀က္သား ဆာေတးကင္
၀က္သားဆာေတးကို အိမ္မွာ လုပ္စားခ်င္သူေတြ အတြက္ ၀က္သားဆာေတးေမြွးေမြွးေလးပါ။ လုပ္စားၾကည္႔ၾကပါအုန္းေနာ္….
၀က္သားကို နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား – ၂၀ က်ပ္သား (၁ေပခြဲ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
၂။ ဆႏြင္းမွုန္႔ (Turmeric Powder) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၃။ နတ္နတ္ပြင္႔ (Star anise) – ၂ခု
၄။ နံနံေစ႔မွုန္႔ (Coriander Powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
၅။ ပဒယ္ေဂါ (Galangal Root)- ၁ခု (အေစာင္းလွီးပါ)
၆။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ ဆား ၊ ၾကက္သားမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမုွန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ဆာေတးေဆာ႔ တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငရုတ္သီးေျခာက္အနီ – ၄ေထာင္႔ (ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး ေၾကညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ)
၂။ ငရုတ္သီးနီ – ၂ေထာင္႔ (ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး ေၾကညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ)
၃။ ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မြွာ (ေထာင္းေပးပါ)
၅။ Cream (သုိ႔) ခရင္းမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (ေရေႏြး စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းထည္႔ေဖ်ာ္ေပးပါ)
၆။ အုန္းနုိ႔မွုန္႔ (Coconut Cream) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၇။ ေရ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၈။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၉။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁၀။ ငရုတ္ေကာင္းမုွန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၀က္ဆားေတးကင္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပါးပါးလီွးထားေသာ ၀က္သား မ်ားကို ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔ျပီး နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္း (ဆႏြင္းမွဳန္႔၊ နတ္နတ္ပြင္႔၊ နံနံေစ႔မွဳန္႔၊ ပဒယ္ေဂါ၊ သၾကား၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွဳန္႔) အားလံုးကို ထည္႔၍ သမေအာင္ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ အနည္းဆံုး ၂နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔၍ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ ၀က္သားကုိ နုပ္ထားစဥ္ ေဆာ႔ကို ျပဳလုပ္ေပးပါ။
၄။ ေဆာ႔အရည္ျပဳလုပ္နည္းတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား အားလံုး( ငရုတ္သီးေျခာက္၊ ငရုတ္သီးနီ၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရင္း၊ အုန္းနုိ႔မွုန္႔၊ ေရ၊ သၾကား၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ )ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔ျပီး ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၅။ နုပ္ထားျပီး ၂နာရီၾကာလွ်င္ ၀က္သားကို တုတ္ျဖင္႔ ထုိးျပီး သီထားေပးပါ။
၆။ ျပီးလွ်င္ မီးအလယ္လတ္ျဖင္႔ ၀က္သား မ်ားကို ကင္ေပးပါ။
၇။ ၀က္သားကင္ျပီးလွ်င္ ဆာေတးေဆာ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္၍ ၀က္သားဆာေတးကို စားသံုးနုိင္ပါျပီး….
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြတို႔ စကားသံက က်ေတာ္အတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ပါ။