ကင္ခ်ီ ထမင္းေၾကာ္ (ဘုိကမ္ဘတ္)
ဒါကေတာ႔ လုပ္ရလြယ္ျပီ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ကင္ခ်ီ ထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။ကိုရီးယားမွာ အိမ္တုိင္းလုိလို ကင္ခ်ီ လုပ္ျပီသား အဆင္႔သင္႔ ရွိၾကတာမ်ားပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔ လုပ္ျပီသားကင္ခ်ီနွင္႔ အိမ္က်န္ ထမင္းေလးနွင္႔ အလြယ္တကူ ေၾကာ္စားနုိင္ပါတယ္။
ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္မွာ ေထာပတ္ေၾကာင္႔ ေမႊးရနံ႔ရယ္၊ ကင္ခ်ီရဲ႔ အရသာရယ္၊ ၀က္သားျပားေၾကာင္႔အခ်ဳိအရသာရယ္
အစံုကို ရရွိမွာပါ။ လုပ္ရလည္း အရမ္းလြယ္ကူတာမုိ႔ တူတူလုပ္စားရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်က္ျပီသားထမင္း [cooked rice] ♦ နုိ႔ဆီဗူး ၁လံုးခြဲ
- ကင္ခ်ီ [kimchi] ♦ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၃လံုးစာ (ပါးပါးလွီးေပးပါ)
- ၀က္သား(သို႔) ၀က္သားျပား [pork, ham] ♦ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၂လံုးစာ (အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ [onion] ♦ ၁ခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ [garlic] ♦ ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) [soy sauce] ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ [spring onion] ♦ ၁စည္း (ပါးပါးလွီးထားပါ)
- ၾကက္ဥ [egg] ♦ ၂လံုး
- ဆား [salt] ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ [pepper] ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေထာပတ္ [butter] ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ကင္ခ်ီ၊ ၀က္သား(သို႔) ၀က္သားျပား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ေထာပတ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ) တုိ႔ကုိ ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္ တင္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ခ်က္ျပီသား ထမင္းမ်ားကို ေထာပတ္ရည္မ်ားျဖင္႔ သမေအာင္ နယ္ထားလုိက္ပါ။
၃။ ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ စေၾကာ္ပါမည္။ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ခန္႔ ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊
၀က္သား(သို႔) ၀က္သားျပားတုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၃မိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
၄။ ျပီးမွ နုယ္ထားေသာ ထမင္း၊ ပဲငံျပာရည္တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားေသာ ကင္ခ်ီထည္႔ျပီ ထမင္း၊ ၀က္သားျပားတုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ေမႊေပးးပါ။
၆။ အရသာအေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ထည္႔လိုက္ပါ။
ရ။ ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုလွ်င္ ၾကက္ဥ ၂လံုးကို ခြက္တစ္ခုဆိုထဲ ေဖာက္ထည္႔ျပီ အလံုးလုိက္ ေၾကာ္ေပးပါ။
၈။ ထုိ႔ေနာက္ ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ေပးတြင္ ၾကက္ဥ တစ္လံုးစီတင္ျပီ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးေပး၍ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
Tips: အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအေနျဖင္႔ ငရုတ္သီးမွုန္႔ အနည္းငယ္ ထည္႔ေၾကာ္နုိင္ပါသည္။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြတို႔ စကားသံက က်ေတာ္အတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ပါ။