မွာပါ။ မင္းသမီးေလး Song Hye Kyo (အြန္ေစာ) အားရပါးရ စားျပတာ မွတ္မိၾကမယ္ထင္
ပါတယ္။ ေနာက္ပိုင္း Rain လဲ မေနနိုင္ပဲ လုိက္စားပါေလေရာ။ စကားစမိတာနဲ႔ ကိုးရီးယား
ဇာတ္လမ္းေတြ ေရာက္ကုန္ေတာ့မယ္။ ဟင္းခ်က္တဲ့ဆီ ျပန္သြားၾကရေအာင္ပါေနာ္။
အရင္ဆုံး Bibimbap အတြက္ စုေဆာင္းရမယ့္ အရာမ်ားကေတာ့
ထမင္း
ပဲတီပင္ေပါက္
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္
ဘူးသီးအငယ္စား (သို႔) zucchinis
မႈိေျခာက္ (Shiitake Mushroom)
မုန္လာဥနီ (ခါၾကက္ဥ)
ၾကက္ဥေၾကာ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္
ကိုးရီးယား ငရုပ္ဆီ (Hot pepper paste)
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ႏွမ္း
ႏွမ္းဆီ
ဆီ တို႔ပါပဲ။
အသားပါမွ စားတတ္ရင္ေတာ့ အမဲသားၾကိတ္ထားတာ ပါ အဆင္သင့္လုပ္ထားနုိင္ပါတယ္။
ရွင္မင္း ရွာမေတြ႔တဲ့ အမယ္တမ်ဴိးကေတာ့ Kosari ျဖစ္ပါတယ္။ အဆင္မေျပတာနဲ႔ မထည့္
ျဖစ္လုိက္ပါဘူး။
ကိုးရီးယားထမင္းသုပ္အတြက္ စတင္ျပင္ဆင္ပါျပီ။
ထမင္းကို သပ္သပ္ခ်က္ထားလိုက္ပါတယ္။ ထည့္မယ့္ အမယ္ မ်ားတာမို႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ
ဗန္း ဒါမွမဟုတ္ ပန္းကန္ စတာေတြ အသင့္ျပင္ထားပါတယ္။
ပဲတီပင္ေပါက္(အၾကီးစား) - ပဲတီပင္ေပါက္ ကို ေရမ်ားမ်ားနဲ႔ ေဆးပါတယ္။ ျပီးလွ်င္
ေရပူပူမွာ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ၆မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါတယ္။ ျပဳတ္ထားတဲ့ေရေတြ ကိုသြန္ျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴတဥ ၾကိတ္ထားတာရယ္၊ ဆား နဲ႔ ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္တို႔ကိုပါ ေရာထည့္ျပီး
ပန္းကန္ထဲမွာ ပုံထားလုိက္ပါတယ္။ (ပဲတီပင္ေပါက္ အပင္ေသးပါက အခ်ိန္နည္းနည္း
ေလ်ာ့ျပဳတ္ရပါတယ္။)
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ - ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ ကိုလဲ သဲ ၊ ဂဲ စင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။ ေရ ပူပူမွာ က်က္
သြားတဲ့အထိ ျပဳတ္ပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ ေရစစ္ ျပီး၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ႏွမ္းဆီ ႏွင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ တဥ ၾကိတ္ထားတာတုိ႔ကိုပါ ေရာနယ္ေပးပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ပန္းကန္ထဲမွာ
ပုံလုိက္ပါ။
zucchinis ၂လုံးခန္႔ သို႔မဟုတ္ ဘူးသီးအေသးစားတို႔ကို သုံးနိုင္ပါတယ္။ zucchinis
မွာ သခြားသီးအရြယ္ခန္႔ ရွိျပီး သခြားသီးနဲ႔လဲ ဆင္ပါတယ္။ သူ႔ကိုေတာ့ အခ်ပ္လုိက္
အ၀ိုင္းလွီးျပီး၊ အေခ်ာင္းေလးမ်ား အျဖစ္ ပါးပါး ျပန္လွီးရပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ဆား
အနည္းငယ္ထည့္ျပီးဒယ္အိုးထဲမွာ လွိမ့္ေပးပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲသို႕႔ ထည့္လိုက္ပါ။
ေရစိမ္ထားေသာ Shitake Mushroom ကို မထူမပါးေလးလွီးထားျပီး၊ ဆီ အနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္ ၂စြန္း၊ သၾကား ၁စြန္းခန္႔ ေရာျပီး မီးေအးေအးမွာလွိမ့္ေပးပါတယ္။ က်က္လွ်င္
ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ပန္းကန္ထဲသို႔ထည့္လုိက္ပါ။
အသားထည့္လိုပါက ၾကိတ္ထားေသာ အမဲသား သို႔ ၀က္သားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥခန္႔
ေထာင္းတာရယ္၊ ပဲငံျပာရည္ ၂စြန္း၊ သၾကား ၂စြန္းခန္႔ ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ မိမိလုိသေလာက္
ကိုထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးနိုင္ပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ ႏွမ္းဆီ ျဖဴးလိုက္ပါ။
မုန္လာဥနီ (သို႔) ခါၾကက္ဥ ကို လက္၂ဆစ္ အရွည္ခန္႔ ၊ မီးျခစ္ဆံ လုံးခန္႔ အရြယ္ အေခ်ာင္း
ေလးမ်ား လွီးပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ ဒယ္အိုး ထဲမွာ မီးအေနေတာ္နဲ႔ လိွမ့္
ေပးပါတယ္။
ၾကက္ဥကို အႏွစ္ ဘက္ သို႔ က်က္ေအာင္မေၾကာ္ ဘဲ ေၾကာ္ထားပါတယ္။ လူတဦးလွ်င္ တလုံး
က် ေၾကာ္ ျပီးအသင့္ျပင္ထားပါတယ္။
စားဖို႔အသင့္ျဖစ္လွ်င္ ၊ စားမယ့္ ပန္းကန္လုံးၾကီးၾကီးထဲ မွာ ထမင္းပုံပါတယ္။ အဆာမ်ား မိမိ
လုိအပ္သလိုထည့္နုိင္ပါတယ္။ ၾကက္ဥေၾကာ္ထည့္ပါတယ္။ ႏွမ္းဆီ ၁ဇြန္း ခန္႔၊ ကိုးရီးယန္း
ငရုတ္ဆီ ၂ဇြန္းခန္႔ထည့္ပါတယ္။ အဆာမ်ား သမ သြားေအာင္ ေရာနယ္ပါတယ္။ အားလုံး
နယ္ျပီးလွ်င္ ဆားေပါ့ပါက ပဲငံျပာရည္၊ အစပ္ေပါ့ ပါက ငရုတ္ဆီ (သို႔) ငရုတ္ေကာင္းထည့္
ျပီး သုံးေဆာင္နုိင္ပါတယ္။
အစပ္မ်ားမ်ား မစားနိုင္သူမ်ားကေတာ့ ငရုတ္ဆီ အစား ၾကက္သြန္ျမိတ္ ခပ္ပါးပါးေလးလွီးျပီး
ပဲငံျပာရည္ ၄ ဇြန္း၊ သၾကား ၂ဇြန္း၊ ႏွမ္း ၂ဇြန္း ႏွင့္ ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္ထည့္ကာ ငရုတ္ဆီ
အစား ထည့္စားနိင္ပါတယ္။
အရသာ ရွိျပီး ၊ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္လွတဲ့ ကုိးရီးယန္းထမင္းသုပ္ ရပါျပီေနာ္။
မနယ္ရေသးမွီ :P
နယ္ျပီး ၊ စားဖို႔ ၀ါးဖို႔ အဆင့္သင့္ပါခဗ်ာ.. :)
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြတို႔ စကားသံက က်ေတာ္အတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ပါ။