အီတလီစတုိင္ Spaghetti စပါ(ဂ္)တီ
Spaghetti က အီတလီ အစားေသာက္ပါ။ .. အရသာကလည္း ေတာ္ေတာ္ေကာင္း၊ အနံ႔ေလးကလည္း အေနာက္တုိင္း အေမြွးအၾကိဳင္အနံ႔ေလး၊ ခ်ိစ္ အရသာေလးနဲ႔မုိ႔ စပါ(ဂ္)တိီ ခ်စ္သူေတြ ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမွာပါ။ စားသံုးသြားၾကပါအုန္းေနာ္….
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား (သို႔) အမဲသား – ၂၀က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၂။ မုန္လာဥနီ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မြွာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနွစ္ (Tomato Paste) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ဂ်ဳံမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (အမဲ) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ေထာင္းျပီးသား အမွုန္႔)
၈။ Red wine (အမဲသား) (သို႔) Whine wine (ၾကက္သား) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၉။ Oregano၊ Thyme – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္စီ (အေနာက္တုိင္း ဟင္းခတ္ အေမြးအၾကိဳင္)
(ျမဳိင္ေဟ၀န္တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္)
၁၀။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၁။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁၂။ ခ်ိစ္ – အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး Bolognese Sauce ကို အရင္ခ်က္ရပါ႔မယ္။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီထည္႔ဆီသပ္ အညိွေရာင္သန္းလာသည္ အထိ ေမြွေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ ထည္႔ျပီး ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ား ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ ျပီးမွ ေရတစ္ခြက္ထည္႔ေမြွေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနွစ္ မပ်စ္မက်ဲတြင္ နွုတ္နွုတ္ဆင္းထားေသာ အမဲသား(သို႔) ၾကက္သား၊ မုန္လာဥနီမ်ား ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၅။ အမဲသား(သို႔) ၾကက္သား နူးရန္ လုိအပ္ပါက ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည္႔ေပးပါ။
၆။ အရသာ အတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ျဖဴးျပီး ေရာေမြွလိုက္ပါ။
ရ။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ Red wine (သုိ႔) White wine ထည္႔ျပီး ေရေမြွျပီး အပ်စ္မက်ဲ အေနထားတြင္ထားပါ။
၈။ ေနာက္ဆံုးမွ အေနာက္တုိင္း ဟင္းခတ္အေမြွးအၾကိဳင္ ထည္႔ေမြွလိုက္ပါ။
၉။ Bolognese Sauce ကိုရျပီး ဆိုလွ်င္ Spaghetti ေခါက္ဆြဲကို ေရမ်ားမ်ားျဖင္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။ ျပီးမွ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ ေရစစ္ျပီး ပန္းကန္ျပား တစ္ခု ထဲထည္႔ထားေပးပါ။
၁၀။ ျပီးလွ်င္ Bolognese Sauce ကို ေခါက္ဆြဲေပၚသို႔ ဆမ္းလိုက္ပါ။
၁၁။ အေပၚမွ ခ်ိစ္ေလးတြင္ ျခစ္တံျဖင္႔ ျခစ္ျပီး တင္လိုက္ပါ။
၁၂။ အနံ႔ေရာ အရသာေရာ အလြန္ေကာင္းမြန္တဲ႔ စပါ(ဂ္)တီကို စားသံုးနုိင္ပါျပီး….
မူရင္း-chowutyee
Spaghetti က အီတလီ အစားေသာက္ပါ။ .. အရသာကလည္း ေတာ္ေတာ္ေကာင္း၊ အနံ႔ေလးကလည္း အေနာက္တုိင္း အေမြွးအၾကိဳင္အနံ႔ေလး၊ ခ်ိစ္ အရသာေလးနဲ႔မုိ႔ စပါ(ဂ္)တိီ ခ်စ္သူေတြ ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမွာပါ။ စားသံုးသြားၾကပါအုန္းေနာ္….
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား (သို႔) အမဲသား – ၂၀က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၂။ မုန္လာဥနီ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မြွာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနွစ္ (Tomato Paste) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ဂ်ဳံမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (အမဲ) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ေထာင္းျပီးသား အမွုန္႔)
၈။ Red wine (အမဲသား) (သို႔) Whine wine (ၾကက္သား) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၉။ Oregano၊ Thyme – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္စီ (အေနာက္တုိင္း ဟင္းခတ္ အေမြးအၾကိဳင္)
(ျမဳိင္ေဟ၀န္တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္)
၁၀။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၁။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁၂။ ခ်ိစ္ – အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး Bolognese Sauce ကို အရင္ခ်က္ရပါ႔မယ္။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီထည္႔ဆီသပ္ အညိွေရာင္သန္းလာသည္ အထိ ေမြွေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ ထည္႔ျပီး ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ား ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ ျပီးမွ ေရတစ္ခြက္ထည္႔ေမြွေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနွစ္ မပ်စ္မက်ဲတြင္ နွုတ္နွုတ္ဆင္းထားေသာ အမဲသား(သို႔) ၾကက္သား၊ မုန္လာဥနီမ်ား ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၅။ အမဲသား(သို႔) ၾကက္သား နူးရန္ လုိအပ္ပါက ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည္႔ေပးပါ။
၆။ အရသာ အတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ျဖဴးျပီး ေရာေမြွလိုက္ပါ။
ရ။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ Red wine (သုိ႔) White wine ထည္႔ျပီး ေရေမြွျပီး အပ်စ္မက်ဲ အေနထားတြင္ထားပါ။
၈။ ေနာက္ဆံုးမွ အေနာက္တုိင္း ဟင္းခတ္အေမြွးအၾကိဳင္ ထည္႔ေမြွလိုက္ပါ။
၉။ Bolognese Sauce ကိုရျပီး ဆိုလွ်င္ Spaghetti ေခါက္ဆြဲကို ေရမ်ားမ်ားျဖင္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။ ျပီးမွ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ ေရစစ္ျပီး ပန္းကန္ျပား တစ္ခု ထဲထည္႔ထားေပးပါ။
၁၀။ ျပီးလွ်င္ Bolognese Sauce ကို ေခါက္ဆြဲေပၚသို႔ ဆမ္းလိုက္ပါ။
၁၁။ အေပၚမွ ခ်ိစ္ေလးတြင္ ျခစ္တံျဖင္႔ ျခစ္ျပီး တင္လိုက္ပါ။
၁၂။ အနံ႔ေရာ အရသာေရာ အလြန္ေကာင္းမြန္တဲ႔ စပါ(ဂ္)တီကို စားသံုးနုိင္ပါျပီး….
မူရင္း-chowutyee
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြတို႔ စကားသံက က်ေတာ္အတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ပါ။